Skip to main content

(O)Lyckan att kunna jobba varsomhelst

En fråga många ställer sig är att är det bra eller dåligt att kunna jobba var som helst. Ger det möjligheter eller skyldigheter?

Efter Covid så hade många som kunde jobbat hemifrån och älskat det men nu när man börjar komma tillbaka till vanliga rutiner så jobbar man både på kontoret och hemma istället för som innan bara på kontoret. Man ser också många tomma kontorslokaler och företagen börjar tänka om med hybridarbete. Dock känner fler jag jobbar med att fysiska möten ger en helt annan effekt nu än innan då man har så många saker att reda ut, test eller gå ut för att prata med människor i verksamheten, om man nu tillhör de andra delen. Hybridarbete är en bra sak och det har nog många insett.

Personligen så har jag alltid jobbat överallt och var jag än är men det är mer beroende på att jag älskar att jobba med mina bolag och alla aktiviteter som jag skapar. Det är ju så klart en personlighetstyp som jag är men jag kan tänka mig att många andra har problem numera att separera privat och arbetsliv medans för mig är det samma sak.

Förra veckan börjar jag i Falun på Hotell Bergmästaren och avslutade på Grand Hotell Saltsjöbaden. Gemensamma för båda är att jag jobbade där jag var och samtidigt fick en stund att njuta av två olika platser, fantastiska var och en på sitt sätt.

Ett par möten och lite mail på morgonen tidigt innan jag fick åka iväg emot Stockholm för att sitta och jobba på nästa ställe. Kvällen blev i energiladdningens tecken på SPA avdelningen som finns på hotellet i Saltsjöbaden. Det roliga är att jag brukar normalt bo inne i city men för 2/3 av priset så fick jag en helt annan upplevelse. Ibland får man anstränga sig lite och leta för att få både en njutbar stund och en bra arbetsplats samt att det var dessutom billigare än normalt var ju bara en bonus.

Kontentan är att ”Åk inte bara och bo”, utan kika runt lite och tänk lite nytt så hittar man guldställen 10-15 min från citykärnan.