Skip to main content

Ska inte jinxa det nya året denna gången

Det har inte gått så bra innan för mig när jag sagt att nästa år kan inte bli sämre för världen.

2020 – kom Covidkaoset igång på allvar. När man tänkte att allt blir bättre 2021 så small det i Kapitolium i USA direkt, 2022 så kom den Ryska invasionen av Ukriana och 2023 kom med gängskjutningar, krig, folkmord och inflation…

Personligen så har det präglats av helvetessjukdomen cancer hos nära och kära, jobbig splitt av ett bolag och att sonen flyttat 52 mil bort (dock till en fantastisk tjej!).

Men tänker att det är ju en dag att reflektera samt att se både bakåt och framåt. Skriva ner lite saker så man kan fånga upp det om ett år igen för att se hur det blev.

Kanske även en dag att hylla sig själv lite, därav den grymma bilden på mig. Tack Bodil Bergman Hughes.

Om vi vänder över till allt positivt som hänt så

 • Min rygg bättre än på 25 år. Adrian Skepi GOAT Sports för ett magiska arbete med min rygg! Ska nog ta upp golfen och ser framemot att åka mer skidor, Sara Öhman hörde jag ett Workation med skidor på gång?
 • Resor till Epernay, Lissabon och Andorra som höjdpunkter samt otaliga resor till Stockholm med kulinariska upplevelser, tack Elin Forzelius, Armando Abrahamsson och Sebastian Lofvall för allt. HATT et SÖNER Champagne Antoine Jumeau
 • Hittat en ny favorit restaurang. Bästa mat jag ätit tror jag, Animo på Kungstensgatan i Stockholm. Det är bara och boka bord!
 • Två barn som utvecklas så man tappar hakan, Oscar Thorin jobbar som kodare på Standout AB och har träffat en fantastisk tjej, numera sambo i Falun och Tilda Thorin läser på Linnéuniversitetet , varit traineeprogram AI Sweden och allt annat hon gör.
 • Min älskade fru Charlott Thorin som står ut med mig ❤️
 • Jag har varit stolt delaktig i ideella och samhällsbyggande projekt och organisationer, Flamman Socialt förebyggande centrum (Flamman SFC) , Rafi Farouq, Fadi Barakat och Röda Korset)
 • Har blivit med Champagnekyl 🥂🙌🏻, Barry Hammar
 • Gått två AI kurser på universitetet, tack Welf Löwe och Diana Unander som lurade in mig på det.
 • Marcus Weiland för all inspiration och tankar vid våra möten, samt lite Go spel med.
 • Fått se två fantastiska matcher nere i Lissabon med Sporting Lissabon, Oskar Simryd och derbyt helgen efter där Sport Lisboa e Benfica vann med 2 mål på övertid.
 • Jag har utmanat mig mer genom att bl.a. startat en Youtube kanal, Vin med Peter, (kommer några nya avsnitt i januari) och gjort en webbsajt om mig efter en personal branding event Mira Thimmayya och Robin Danehav , peterthorin.com
 • Men kanske främst att jag umgåtts med vänner i alla åldrar och träffat massor av nya vänner under året som tillför energi och tankar. Ni är för många att tacka för att ni vill hänga med mig. André Francois Max Villman Shahram Soltani Rabea Holzfurtner Swedish-Portuguese Chamber of Commerce (CLS) Charlotta Mohlén Per Andersson Carl Moberg Jonas Johansson Katarina Kjerfve Johan Berg Nina Möller och många många fler…
 • Avslutade året med att bli uppringd av en gammal granne som ville ringa upp ”Världens bästa granne…”, jag tror han saknar mig eller ölen han ställde till sig själv i min kyl. Karl-Magnus Lundvall

Inför 2024,

Jag tänker att jag tar 2024 som det kommer så får vi se vart vi står nästa nyår!