Skip to main content

🌟 Summering av Websummit 2023

Som alltid så är det spännande att vara på plats och bevaka vad som händer i techvärlden om än sämre representerat i år eftersom ingen svenskmonter fanns med. Väldigt tragiskt och tråkigt. Planer finns för nästa år dock, för så här kan vi inte bli representerade i omvärlden med tanke på att vi är ett techland… 💪

Föreläsningarna i år så var det blandat på de jag lyssnade in. Rubriksättningen på flera av dem var helt knas och man fick mer uppfattning att man betalt för att få prata om sin produkt. 👎

Kanske också lite smolk i bägare att Web summit kör i Qatar nästa år också men glädjande att man kör även i Rio! Armando Abrahamsson!!! Du vet höfterna… jag tar med dom. 🕺

Behållningen för Websummit brukar vara kringeventen och alla smarta människor man får träffa som har energi utöver det normala. Många nya kontakter att följa upp och många nya spännande saker att jaga. 👊

Egna middagen är alltid trevligt, att få bjuda in gamla vänner och träffa nya vänner under en trevlig sittning hos Pastanaga där man alltid får toppmat, service och atmosfär.

Svenskeventet (som vi startade ihop med Elin Forzelius 2017) fick fart till slut efter lite stökigheter men Swedish-Portuguese Chamber of Commerce (CLS)levererar alltid starkt med Charlotta Mohlén (nya chefen), Oskar Simryd och Roya Moghaddas (avgående chef). Så sjukt kul att det alltid finns handlingskraftiga människor på plats att hänga med. I år var festen för 130 personer på vackra Verride (gamla Ritzhotellet) vid Miradouro di Santa Catarinha för er som vet var man tar ölen på eftermiddagen där solen går ner. Det roliga är att det är 50 m från där vi höll första festen.

Sista kvällens middag blev väldigt trevlig och som ni ser även med mycket vatten på bordet. Kraften var slut efter 16 dagar i Lissabon men energi är numera på topp!

Lissabon bjuder alltid på underbar mat, gott vin och trevliga människor. Staden som är lugn och slumrar när man vandrar igenom den.