Skip to main content

Passion och engagemang eller bara småländska envishet

Många pratar om engagemang och passion för det man gör. Det kan komma i många former, men grundbultarna är oftast desamma oavsett om det är jobb, kärlek eller fotboll. Jag lyckades fånga ett ögonblick när allt blev kaos i 98:e minuten.

Igår var jag på derby i Lissabon mellan Benfica och Sporting Lissabon. Ettan och tvåan i tabellen i kombination med 100 års rivalitet. Min portugisiske vän lyckades få tag i biljetter med 2 timmar till matchstart, så det var bara att tänka om och åka.

Njuta av en fotbollsmatch omringad av människor där man känner stämningen och oron innan matchen gick att nästan ta på. Alla delar fanns där, utvisning, VAR, sena mål och vändningar. Att ligga under med 1-0 i 94 minuter och vända matchen i 94:e och 98:e minuten händer inte så ofta. En sann upplevelse för livet. 66 000 totalt överlyckliga och kanske 2 000 mindre glada (Sporting Lissabon fans). Euforin efteråt och flera timmar senare var obetalbar.

Svårt kanske att få känna denna passionen på jobbet, det vore nog inte bra för hjärtat, men engagemanget och dedikationen att detta måste gå bra är något man kan ta med sig in i jobb och uppdrag. Engagemang är en väldigt viktig del i både liv och jobb när man ska utföra något. Lyckas man tillhöra de få som också jobbar med något passionerat så är det fantastiskt.

För mig är engagemang och passion viktigt i allt jag gör. Det som är min drivkraft tror jag är att man får saker i mål och att man har fått med sig alla på resan, eller åtminstone så många som möjligt. Driva företag, jobba på en arbetsplats eller slutföra ett projekt med en massa människor som man lyckats få engagerade i det som ska göras är en nyckel till ett succéprojekt, och det är jag ganska bra på, för att inte säga väldigt bra på (om vi lägger Jante en bit bort).